fbpx Skip to content

Fjern EUs sparekniv fra kommunalt byggeri

Regeringen har forbudt Kommunernes Landsforening at bruge 18 milliarder kroner i 2013 på byggeri og renoveringer af bl.a. børnehaver, skoler, rådhuse og ældrecentre. EUs såkaldte henstilling dikterer begrænsning af den offentlige sektor og tillader derfor højst, at der bruges 15,5 milliarder kroner. Det beløb har staten aftalt med kommunerne, og det må der ikke afviges fra.

”En stram økonomisk styring er nødvendig – ikke så meget af hensyn til EU, men for at fastholde tilliden til dansk økonomi”, siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager i Jyllands-Posten. Omvendt forklarer flere borgmestre i avisen, at færre penge til anlægsprojekterne betyder større driftsudgifter og andre udgifter, ligesom det ikke vil fremme vækst og beskæftigelse.
”Både håndværkere og ufaglærte rammes af det her. Mellem 7.000 og 8.000 job går tabt”, siger Lars Storr-Hansen, direktør i Dansk Byggeri.

– Vestagers ord er ren sort snak. Det er indlysende, at kommunernes anlægsprojekter vil gavne dansk økonomi. Regeringen bør fjerne EU’s sparekniv fra kommunerne. Den sparekniv har i forvejen kun gjort ondt værre i eurolandene, hvilket kun har sønderbombet tilliden til europrojektet, udtaler Rina Ronja Kari, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

Læs mere i Jyllands-Posten:
Kommuner må skære i drømmene
Byggeriet: Stramme kommunale tøjler koster job

Ønskes yderligere oplysninger, så kontakt:
Rina Ronja Kari, talsperson for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 26 70 18 16/ e-mail: rina@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Back To Top