fbpx Skip to content

Massivt flertal for fransk traktat-afstemning

9. august besluttede forfatningsdomstolen i Frankrig, at den franske præsident Francois Hollande kan få lov til at slippe for en folkeafstemning om finanspagten, som han ellers havde markeret sig som skarp modstander af op til præsidentvalget i foråret. Dommerne blåstemplede Hollandes plan om, at lade det franske parlament ratificere den inden udgangen af september.
Men den franske befolkning er ikke enig med domstolen. Mandag offentliggjorde det franske dagblad Humanité en meningsmåling gennemført 21.-22. august foretaget af analysevirksomheden CSA, hvor 72 pct. af de 998 deltagere ønsker en folkeafstemning. Kravet er stærkest på den franske venstrefløj, hvor 80 pct. ønsker afstemning.
Humanité, som udgives af det franske kommunistparti PCF, har desuden siden 20. juli samlet over 10.000 underskrifter på kravet om en fransk traktat-afstemning. PCF deltager i den franske venstrefront (Front de Gauche), som fik 11,1 pct. at stemmerne ved det franske præsidentvalg. Venstrefronten melder, at de forbereder massemobilisering. Kravet støttes bl.a. også af den grønnes kandidat ved præsidentvalget, EU-parlamentarikeren Eva Joly.

Læs mere hos bl.a. Humanité ”“ klik her!

Back To Top