fbpx Skip to content

Flertal i Strasbourg for EU-pres på finanslove

EU-parlamentet har netop på sit møde i Strasbourg godkendt en stærkere økonomisk styring af de enkelte EU-lande. På baggrund af dagens vedtagelse siger Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen mod EU:

– Det er beklageligt at EU-parlamentet med et snævert flertal har tilsluttet sig, at endnu mere økonomisk styring flyttes fra medlemslandenes folkevalgte forsamlinger til EU-apparatet. Det er yderligere en underminering af demokratiet i EU.

– I Folkebevægelsen finder vi det helt uacceptabelt, at regeringens forslag til finanslov fremover skal sendes til godkendelse i Bruxelles, før den sendes til debat i det danske Folketing. Det må de danske politikere afvise at rette sig efter.

– Under dække af krisen i euro-konstruktionen foregår der i disse måneder en enorm overførsel af magt over den økonomiske politik fra medlemslande til EU. Det har den danske befolkning aldrig sagt ja til. Derfor kræver Folkebevægelsen en folkeafstemning om Europluspagten og om Danmarks økonomiske politik fremover skal bestemmes i Bruxelles.

Ønskes yderligere oplysninger, så kontakt:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Back To Top