fbpx Skip to content

Fodboldstjerne: Hæv jeres penge i protest

Den tidligere fodboldstjerne Eric Cantona blander sig nu i debatten om verdens fremtidige finanssystem.

I et videointerview opfordrer han således folk til at tømme deres bankkontorer i dag (7. december) i en fælles protestaktion mod de finansielle institutioner og deres rolle i finanskrisen.

Opfordringen fra Cantona kommer i kølvandet på, en kontroversiel pensionsreform er blevet vedtaget i Frankrig på trods af massive protester og demonstrationer.

– Hvad nytter demonstrationerne i gaderne? Vi må spørge os selv, hvad systemet er. Systemet er bankerne ”“ så vi kan ødelægge det gennem bankerne, sagde Cantona til nyhedsavisen Presse Ocean i oktober.

– Hvis de tre millioner mennesker på gaden hæver deres penge fra bankerne, vil bankerne også kollapse. Det vil være en revolution. Systemet ville bryde sammen, uden våben, intet blod, ingenting, forsatte han.

Hvorvidt de franske borgere vil følge Cantona’s opfordring og faktisk hæve deres penge i dag er endnu uvist, men opfordringen har givet genklang i EU-verdenen.

– Jeg har forskellige følelser i forhold til den finansielle sektor, men jeg finder den aktion du refererer til totalt uansvarlig, sagde formanden for eurogruppen, Jean-Claude Juncker efter en journalist havde stillet ham et spørgsmål om aktionen.

Også EU’s økonomiske kommissær Olii Rehn, en ivrig fodbold fan og tidligere fodboldspiller, kritiserede også Cantona.

– Jeg synes, at Cantona er en langt bedre til fodbold end økonomi, sagde udtalte han.

Over 230.000 mennesker har allerede set videoklippet med opfordringen på Youtube og en nyoprettet franske protestbevægelse StopBanque har iværksat en hjemmeside, hvor de forklarer hvordan man kan skifte bank og henviser til en liste med banker, der regnes for “etiske og ansvarlige”.

Læs mere på EUobserver.com – klik her

Back To Top