fbpx Skip to content

Følg kravet om en retfærdig klimaaftale

Sammen med andre medlemmer af GUE/NGL-gruppen i EU-parlamentet, deltog Søren Søndergaard lørdag i den store demonstration for en retfærdig klimaaftale i København. Her gik han bl.a. sammen med den nyvalgte portugisiske EU-parlamentariker, Marisa Matias, vejen fra Christiansborg og ud til Bella centeret for at understrege kravet om en retfærdig klimaaftale overfor verdens ledere, som i øjeblikket forhandler om klimaet og klodens fremtid.

Søren Søndergaard siger:

– Fremmødet viser, at verdens ledere end ikke behøver at lede ”“ de behøver blot at følge folkets krav for en retfærdig klimaaftale.

– Derfor skal der lyde en stor tak til de 100.000 danskere og tilrejsende udlændige, som bidrog til at gøre dagen til en flot manifestation for en forpligtende og solidarisk indsats mod klimaforandringerne.

– Til gengæld skal der ingen tak lyde til de ganske få ballademagere, som fejt misbrugte demonstrationen til at kaste med sten og flasker.

– Det gav politiet en undskyldning for at bryde ind midt i demonstrationen og tilbageholde op mod 1.000 deltagere. Hvor uproportional denne indgriben var ses af det enkle faktum, at de kun vil rejse tiltale mod mindre end en håndfuld af de tilbageholdte.

– Men hverken en håndfuld ballademagere eller politiets massetilbageholdelser skal få lov at fjerne fokus fra de 100.000 fredelige demonstranters krav om en forpligtigende og fair klima-indsats, slutter Søren Søndergaard.

Marisa Matias taler i øvrigt om alternativer til den førte klimapolitik på vegne af venstrefløjen i EU-parlamentet på ”Klimaforum 09” søndag den 13. december kl. 17.30.

Søren Søndergaard deltog lørdag i den store demonstration, Planet First – People First, i København for en retfærdig klimaaftale. Her ses han sammen med Marisa Matias fra Venstreblokken i Portugal

Back To Top