fbpx Skip to content

Folkeafstemning om EU-forbehold udskudt på ubestemt tid

Til valget lovede Helle Thorning-Schmidt, at vi skulle have lov til at stemme om de danske EU-forbehold. Men i dag kan Thorning ikke garantere, at en folkeafstemning om rets- og forsvarsforbeholdet vil blive gennemført i denne regeringsperiode.

“Det står i vores regeringsgrundlag, fordi vi mener, det er vigtigt. Men vi skal tage folkeafstemningen på det rigtige tidspunkt. Og i øjeblikket er der meget turbulens om, hvad der sker i Europa,” udtalte Helle Thorning-Schmidt til Politiken.

Spørgsmålet om folkeafstemningen kommer i forbindelse med, at Thorning torsdag drager til Bruxelles for at deltage i et topmøde om, hvorvidt EU skal have et endnu tættere samarbejde end i dag, bl.a. med en fælles bank- og finansunion, hvilket hun er skeptisk overfor.

Om sagen kommer EU-parlamentariker Søren Søndergaard på sin Facebook-side med ros til Thorning og udviser glæde over, at de to for en gangs skyld er enige, fordi “hun [Thorning] udtrykker skepsis overfor Danmark deltagelse i den nye Finansunion og overfor en hurtig afskaffelse af de danske EU-undtagelser.”
Han påpeger dog også, at “onde tunger vil måske hævde, at statsministerens udmeldinger alene skyldes, at hun ikke har en chance for at vinde folkeafstemninger om disse spørgsmål.”

Back To Top