fbpx Skip to content

Folkebevægelsen klar til patent-afstemning

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) underskriver en ny aftale om EU-patent i Bruxelles. Enhedslisten og Dansk Folkeparti har krævet folkeafstemning. Og Justitsministeriet har indtil videre vurderet, at ”da aftaleudkastet således indebærer afgivelse af suverænitet, vil dansk ratifikation kræve anvendelse af proceduren i grundlovens paragraf 20”.

– Folkebevægelsen mod EU støtter kravet om en folkeafstemning om EU-patentet. Og vi er klar til at kaste os ind i den, udtaler Rina Ronja Kari, talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

– Når Vilhelmsen taler om, at det gavner erhvervslivet, så er det kun de største virksomheder, der kan køre sager i hele EU, hvilket masser af mindre virksomheder har færre eller ingen mulighed for. Det hæmmer forskningen indenfor sundhed. Og regeringen har helt ignoreret advarsler fra patientforeninger og Etisk Råd i forbindelse med forhandlingerne om EU-patentet, siger Rina Ronja Kari og tilføjer:

– Hidtil har EUs patentmyndighed opført sig som hæmningsløs pengemaskine uden etiske begrænsninger. Det ændrer aftalen ikke på. Vi kan kun opfordre til et klart nej til EU-patentet.

Ønskes yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt:
Rina Ronja Kari, talsperson for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 26 70 18 16 / e-mail: rina@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Back To Top