fbpx Skip to content

Grækenland: Generalstrejke mod EU-nedskæringer

EUFAGLIGT.DK: [uddrag] De to største fagforbund GSEE and ADEDY har opfordret til generalstrejke onsdag, og en stor del af den offentlige sektor ventes at følge strejken.

I solidaritet har journalisterne nedlagt arbejdet i dag tirsdag, så der ikke kommer nogen aviser på gaden i Grækenland i morgen. Når journalisterne parallelforskyder deres strejke en dag, sker det for at kunne dække onsdagens generalstrejke.

Som det e vanligt under generalstrejker, vil skattekontorer og andre offentlige tjenester være lukket, fordi det forventes at de ansatte deltager i strejken. Hospitaler vil arbejde med nødberedskab og skoler være lukket, mens læger og lærere deltager i aktionen, skriver netavisen, ekathimerine.com.

Samtidig vil størstedelen af den offentlige transport stå stille, bortset fra at der ville blive sørget for, at folk kan blive transporteret ind til bycentre, hvor der er planlagt demonstrationer.
Ifølge avisen forventes det også at bygningsarbejdere, advokater og ingeniører deltager i generalstrejken.

Varm velkomst

Protesterne er en varm velkomst til det korps af inspektører fra den såkaldte Trojka (EU, IMF og Centralbanken) som i næste uge kommer til Athen for at diskutere yderligere nedskæringer.

(…)

Læs mere hos Fagbevægelsen mod Unionen – klik her!

Back To Top