fbpx Skip to content

Folkebevægelsen lancerer nye tema-sider om Daxit og EU’s militarisering

Folkebevægelsen vil med to nye tema-sider sætte fokus på EU’s stigende militarisering og på Daxit – en dansk udtræden af den europæiske union.

Folkebevægelsen mod EU sætter med to nye temasider fokus på Daxit og EU’s militarisering. Senest har 25 EU-lande skrevet under på det militære PESCO-samarbejde, som medfører øgede militære udgifter. (Foto: Claude Truong-Ngoc / Wikimedia Commons).

Folkebevægelsen har netop lanceret to nye tema-sider, som skal oplyse danskerne om EU’s stigende militarisering og om mulighederne for en dansk udtræden af den europæiske union

>> Se temasiden om EU-militarisering her

>> Se temasiden om Daxit her

Temaside skal oplyse om EU’s militarisering

Den 11. december indgik 25 EU-lande en aftale om at indgå i det såkaldte PESCO-samarbejde, som skal sikre øget militært samarbejde, fælles militære forskningsprojekter og øgede militærudgifter inden for EU.

Og ved det årlige topmøde i det europæiske forsvarsagentur i november 2017 talte Federica Mogherini – EU’s højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik – og hun gjorde det fuldstændig klart hvordan EU nu vil udvikle sig til også at være en forsvars- og militærpolitisk union.

>> Læs Mogherinis tale her

“Selvom EU godt kan lide at fremstille sig selv som et fredens projekt, er der i høj grad tale om en militær oprustning – og det er hverken godt for freden eller landenes selvbestemmelse over forsvarsområdet,” siger Rina Ronja Kari, Medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

Danmark er ikke med i PESCO på grund af det danske forsvarsforbehold. Regeringen kan ikke tilslutte Danmark til et tættere militært samarbejde uden at spørge befolkningen først. Malta og Storbritannien står også uden for samarbejdet.

“Men vi oplever et konstant pres både fra EU’s og regeringens side for at gøre op med de danske forbehold. Derfor er det virkeligt vigtigt at oplysning om EU’s militære ambitioner kommer ud til folk. Derfor har Folkebevægelsen mod EU nu samlet et tema om EU’s militære ambitioner, hvor vi bringer fakta og analyser og kritiske synspunkter,” forklarer Rina Ronja Kari.

Tema-side om Daxit

Folkebevægelsen mod EU ønsker at følge briterne ud af EU, og i 2018 vil Folkebevægelsen arbejde målrettet for at opnå en folkeafstemning om en dansk exit af EU.

“De britiske vælgere har stemt for BREXIT og dermed besluttet, at Storbritannien skal forlade EU. Dermed har de taget magten tilbage fra EU og valgt en fremtid, som de selv bestemmer! Folkebevægelsen mod EU arbejder for en dansk folkeafstemning, hvor danskerne også kan tage magten tilbage fra EU-eliten. Vi kalder det DAXIT,” forklarer Rina

På den baggrund har Folkebevægelsen ligeledes lanceret en ny tema-side om Daxit, der skal oplyse danskerne om ulemperne ved et fortsat EU-medlemskab og fordelene ved et Daxit.

Tema-siden oplyser om, at EU-medlemskabet koster Danmark flere milliarder kroner og året. Siden belyser også, hvordan et Daxit ville kunne gavne dansk fiskeri og sætter fokus på Danmarks alternativer til internationalt samarbejde uden for EU.

Bliv medlem af Folkebevægelsen mod EU

Hvis du ønsker at give EU modstand, kan du melde dig ind i Folkebevægelsen mod EU.

Som nyt medlem koster det kun 50 kr. for et år.

>> Bliv medlem af Folkebevægelsen mod EU

 

Back To Top