fbpx Skip to content

Folkebevægelsen mod EU: Hvorfor skal EU have en overnational politistyrke? Er drømmen et EU-FBI?

”Tilhængerne af afgivelse af suverænitet på retsområdet mangler at forklare hvad fordelen er ved at gøre Europol til en overnational EU-politimyndighed? Er drømmen i virkeligheden et EU-FBI?” udtaler Lave K. Broch fra Folkebevægelsen mod EU i en kommentar til Morten Bødskovs indlæg på altinget.dk i dag den 3. september 2014.

EU’s politimyndighed Europol, der i dag er en mellemstatslig EU-institution, vil formentlig blive en overnational EU-politimyndighed. Den danske retsundtagelse i EU vil dermed træde i kraft og det betyder, at Danmark må udtræde af Europol. Bødskov påstår, at det vil være en katastrofe og at retsundtagelsen kun er til gavn for de kriminelle.

”Det vil på ingen måde være en katastrofe for Danmark, hvis vi fastholder suveræniteten over den danske retspolitik. Vi kan se at Norge klarer sig fint uden at have givet EU magt over retspolitikken, og Norge har også indgået en samarbejdsaftale med Europol. Det kan Danmark også gøre” siger Lave K. Broch, der er 1. suppleant til EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Lave K. Broch, Folkebevægelsen mod EU’ s 1. suppleant til EU-parlamentet: tlf. 28 92 21 27 eller e-mail lave@folkebevaegelsen.dk

Poul Gerhard Kristiansen, Folkebevægelsen mod EU’s landssekretær: tlf. 28 74 78 55 eller e-mail: poul@folkebevaegelsen.dk

Back To Top