fbpx Skip to content

Støtte til polsk kabinepersonale i kampen mod ulovlig fyring

I strid med polsk lovgivning har flyselskabet LOT fyret vicepræsident, Andrzej Jezewski, som er viceformand i kabinepersonalets fagforening.

Det har fået Den Europæiske Transportarbejders Føderation (ETF) og Den Internationale Transportarbejders Føderation (ITF) til at at skrive en klage til Polens præsident Bronislaw Komorowski.

Fyringen sker netop som de to parter er i gang med at forhandle en ny overenskomst på plads. LOT har tidligere haft en dårlig historie med lignende anti-fagforenings-ageren over de seneste 5 år.

Jezewski kan ellers gennem sin titel ikke blive fyret uden samtykke fra fagforeningens bestyrelse. Bestyrelsen har faktisk udtrykt, at Jezeswski ikke har forbudt sig mod nogle af sine forpligtelser som ansat hos flyselskabet og kan derfor ikke afskediges.

Luftfartsindustrien er under disse skarp angreb for tiden på løn- og ansættelsesvilkår. Især de såkaldte lavprisflyselskaber presser kabinepersonale og piloter og benytter sig af skattely for omgå regler i landene. Sagen fra Polen er et blandt mange tilfælde.

Du kan læse mere her: http://www.labourstartcampaigns.net/show_campaign.cgi?c=2452

Back To Top