fbpx Skip to content

Følg med Folkebevægelsen til Folkemødet … online


Folkebevægelsen mod EU deltager i Folkemødet på Bornholm fra København og Allinge. Du kan følge med LIVE i alle vores events på nettet.

Genåbningen er begyndt, og det er skønt. Alligevel er vi ikke helt tilbage til normalen endnu, og der skal derfor stadig tænkes kreativt, når store begivenheder som Folkemødet på Bornholm skal afholdes. I år bliver løsningen, at der forskellige organisationer holder events både på Bornholm og rundt omkring i landet, samt at de fleste events sendes live på nettet, så alle kan følge med.

Folkebevægelsen mod EU holder selv 4 begivenheder, og Folkebevægelsens formand Susanna Dyre-Greensite deltager desuden et arrangement sammen med de andre EU-oplysningsorganisationer på Vartov i København. Alle begivenheder, som Folkebevægelsen holder eller er med i, kan streames – links herunder.

Videoerne vil desuden være tilgængelige efterfølgende på Folkebevægelsen mod EU’s Facebookside.

Torsdag d. 17. juni

13:00 Facebook Live: Corona som løftestang for at få mere EU – SE MED HER

Folkebevægelsen mod EU sender live fra sekretariatet i København.
Under corona har EU fået historisk meget magt. Det er sket via genopretningsfonden, hvor EU-landene for første gang optager fælles gæld og EU for første gang opkræver en de-facto skat. Derudover er det sket ved at områder, der ikke før var EU-kompetence, som indkøb af vacciner, pludselig er blevet det – og med blandet succes. Formanden for Folkebevægelsen mod EU Susanna Dyre-Greensite holder oplæg om, hvordan vores EU-medlemskab har forandret sig under corona og stiller sig kritiske over for, at det er sket stort set uden demokratisk debat. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål i kommentarfeltet under eventet.

Eventet holdes som en del af den digitale del af Folkemødet på Bornholm. Læs om eventet på Folkemødets hjemmeside.

*** SE VIDEOEN HER ***

15:15 Live fra folkemødet på Vartov: Hvordan skal EU se ud i fremtiden? – SE MED HER

Folkebevægelsen mod EU deltaget i Oplysningsforbundet DEO’s event “Hvordan skal EU se ud i fremtiden”, som livestreames fra Vartovs store sal

Da Kommissionsformand Ursula von der Leyen i maj lancerede Konferencen om Europas Fremtid lovede hun at give alle EU-borgere større indflydelse på, ”hvordan EU fungerer for dem.” Det er altså nu, borgerne i EU har chancen for at påvirke deres egen fremtid! Emnerne på dagsordenen spænder vidt; fra klimaforandringer over sundhed til demokrati. Om der ligefrem er åbnet for ændringer i EU’s såkaldte ”grundlov”, traktaten, er tvivlsomt, men EU-Parlamentet, Kommissionen og EU’s stats- og regeringsledere har i hvert fald lovet at lytte til borgernes ønsker. Kom og fortæl udenrigsminister Jeppe Kofod (S), Eva Kjer-Hansen (V) samt de folkelige organisationer, der arbejder med EU-oplysning, hvordan du mener, EU’s fremtid bør se ud – og hør deres bud på, hvad konferencen skal bruges til. Keynote speakers: Udenrigsminister, Jeppe Kofod og Formand for Europaudvalget Eva Kjer-Hansen Paneldeltagere: Lone Loklindt, Susanna Dyre-Greensite, Tobias Marney Moderator: Rasmus Nørlem Sørensen

*** SE VIDEOEN HER ***

16:00 Facebook Live: Digitalt folkemøde: Det nordiske alternativ til EU – SE MED HER

Folkebevægelsen sender live fra København, Sverige og Bornholm.

Folkebevægelsen mod EU har for nylig vedtaget et holdningspapir, som udtrykker støtte til et nordisk statsforbund. Repræsentanter fra Folkebevægelsen samt svenske samfundsdebattør Jörgen Bengtson vil fremlægge, hvad et nordisk statsforbund er, og hvorfor det er mere oplagt at samarbejde tættere i Norden end i EU. De belyser også, hvorfor de mener, at udmeldelse af EU er nødvendigt for optimalt nordisk samarbejde.

Eventet holdes som en del af den digitale del af Folkemødet på Bornholm. Læs om eventet på Folkemødets hjemmeside.

*** SE VIDEOEN HER ***

17:00 Facebook Live: EU’s rolle i Vestsahara-konflikten – SE MED HER

Folkebevægelsen sender live fra København og Bornholm.

Krigen er begyndt igen i Vestsahara. EU bærer et særligt medansvar for, at konflikten er endt der, hvor den er. Ved dette event vil Folkebevægelsen mod EU belyse EU’s rolle i konflikten, herunder de handelsaftaler, EU har lavet med Marokko som omfatter det besatte Vestsahara, samt de domme, EU-domstolen er kommet med. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål i kommentarfeltet undervejs.

Eventet holdes som en del af den digitale del af Folkemødet på Bornholm. Læs om eventet på Folkemødets hjemmeside.

*** SE VIDEOEN HER ***

Lørdag d. 17. juni

13:15 Live fra Folkemødet på Bornholm: Truer EU den danske model? – SE MED HER

Folkebevægelsen sender fra Scene 10 på Folkemødet på Bornholm.

Før Danmark blev medlem af EF, lovede DA og LO, at arbejdsmarkedspolitikken ville være på danske hænder efter et dansk ja i EF-folkeafstemningen, men nu står der klart, at EU ønsker indflydelse på det arbejdsmarkedspolitiske område, og der er forslag om en minimumsløn i EU. Vi hører panelets syn på, hvad direktivforslaget om mindsteløn betyder for den danske model og for forudsætningerne for vores EU-medlemskab. Vi vender detaljer i selve direktivforslaget og Kommissions forsikringer om, at den danske model ikke påvirkes.

Deltagerne er forsker i arbejdsmarkedspolitik Jens Arnholtz og chefen for HK Privat Simon Tøgern. Moderator: Susanna Dyre-Greensite fra Folkebevægelsen mod EU.

Begivenheden er støttet af Europa-Nævnet.

*** SE VIDEOEN HER ***

 

 

Back To Top