fbpx Skip to content

Forsvarsforbehold redder Danmark fra militær Middelhavsaktion

Den danske regering med forsvarsminister Nicolai Wammen (S) og udenrigsminister Martin Lidegaard (R) i spidsen kritiserer det danske forsvarsforbehold for, at Danmark ikke kan deltage i militære aktioner i Middelhavet som svar på flygtningeproblemerne, der bare fortsætter og fortsætter.

Men det helt forfejlet, siger MEP Rina Ronja Kari. Hun mener, at forsvarsforbeholdet skal lovprises for at redde Danmark for en forfejlet og forkert militær strategi i regionen.

Rina Ronja Kari siger:

– Det er helt forfejlet at kritisere vores forsvarsforbehold i denne situation. Vi bør faktisk alle lovprise forsvarsforbeholdet, hvis det kan holde os ude af EU’s vanvittige militære planer i Middelhavet. Det er grotesk, at EU vil løse migrationsproblemerne ved at skabe endnu mere fattigdom i regionen.

– EU tror man kan ramme menneskesmuglere ved at konfiskere eller sænke fattige fiskeres fiskerkuttere. Det er helt utilstedeligt og det vil fjerne livsgrundlaget for mange tusinder fattige afrikanere. Som jo så vil flygte til Europa. Så EU’s militære aktion vil egentlig bare forværre problemerne i regionen.

– Vores forsvarsforbehold er jo netop skabt for at sikre, at vi ikke bliver trukket med i militære aktioner, når EU får vanvittige ideer. Det skal vi værne om. At Wammen og Lidegaard så vil have mere EU og derfor er sure på forbeholdet, er jo ikke en overraskelse. Men jeg synes, deres dømmekraft er ringe, hvis de vil bruge den nuværende situation som påskud for, at vi skal af med forbeholdet.

– Jeg er helt enig med FN i, at det slet ikke er den rigtige vej at gå militært til værks i Middelhavsregionen. Vi bør sætte ind med hjælp og støtte til nærområderne. Det er fint, at vi sender et overvågningsfly afsted, men det er jo slet ikke nok. Vi skal sende skibe afsted, som kan redde mennesker. Det har EU jo endnu ikke formået eller haft lyst til.

Back To Top