fbpx Skip to content

Fortsat støtte til Gadaffi fra italiensk eks-kommisær

En lang række europæiske statsledere fordømmer på det kraftigste Libyens diktator Gadaffi og hans regerings drab på 233 demonstranter, der ønsker demokrati i landet.

Dette gælder dog ikke italienske Franco Frattini, der er en af de mere indvandrerkritiske ministre i Silvio Berlusconis regering.
I søndags udtalte Frattini: “Som I ved er Italien den nærmeste nabo til både Tunesien og Libyen, så vi er ekstremt bekymrede for konsekvenserne af migrationsomstændighederne i det sydlige middelhavsområde”.
Berlusconi har i sidste uge udtalt: “Jeg har stadig ikke hørt fra Gadaffi. Situationen udvikler sig, så jeg føler ikke trang til at forstyrre nogen”.

Disse udtalelser står i skarp kontrast til andre europæiske lederes holdninger. Eksempelvis sagde Storbritanniens præmiereminister, David Cameron at “Storbritannien fordømmer, hvad den libyske regering har gjort… og vi forventer, at andre lande ligeledes vil fordømme det.”

Libyen har, ifølge EU-observer, udsendt en erklæring til det ungarnske EU-formandskab. I denne erklæring spiller Gadaffi på EU’s og især Italiens frygt for indvandring, og proklamerer, at Libyen vil stoppe for samarbejdsaftaler, der blokerer for indvandringen til EU fra Libyen.

Libyen er det arealmæssigt fjerde største land i Afrika og har en befolkning på 6,4 millioner mennesker. Landet har været under Gadaffis regime siden 1969.

Læs mere om forholdet mellem europæiske lande og Gadaffi på internetavisen eu-observer.com

Back To Top