fbpx Skip to content

Fransk analyse: Flere EU-lande er insolvente

FAGLIGT.DK: [uddrag] Cypern, Portugal og sikkert også andre lande i EU er ude i så store økonomiske kriser, at de ikke kommer ud af dem. Krisepolitikken i eurozonen var forkert fra starten, da Grækenland blot fik store lånepakker, og reelle krav om reformer ikke blev gennemtrumfet fra starten. Men lande får stadig blot hjælp.

EU synes dermed ikke at have lært af fejlene, argumenterer den økonomiske researcher i den franske investeringsbank Natixis SA, Patrick Artus, der i en analyse viser, hvordan misforholdet mellem skatteindtægter, offentlige udgifter, rente og gæld blot fortsætter på højt niveau. Portugal og Cypern har simpelt hen ikke tilstrækkelige skatteindtægter til at få rettet op på økonomien.

Patrick Artus argumenterede i en større analyse i april for, at Portugal, Cypern og også Grækenland stadig ville lide under faldende aktiviteter, stigende arbejdsløshed og offentlig gæld og også problemer i banksektoren. Han så ingen tendens til, at der var en økonomisk base, der drog fordel af lavere lønninger og priser og styrkede eksportsektoren og skabte job. Artus så endog også store problemer i Irland og også det kommende euroland, Letland.

(…)

Læs mere på LO & FTFs EU-portal – klik her!

Back To Top