fbpx Skip to content

Gør op med EUs indre marked

Aktuel kommentar af Carlo Hermansen, mureropmåler i 3F-Esbjerg

Det sande ansigt viser sig tydeligere og tydeligere i EU. De aktioner som er foregået rundt om i landet, imod social dumping, er desværre ikke andet end symptom behandling. Det er prisværdigt når vognmænd og chauffører blokerer ulovlig carbotage kørsel på Esbjerg havn og Ã…rhusianske betonarbejdere blokerer byggeri, hvor østarbejdere bliver groft udnyttet.

Men det redder ikke patienten, for sygdommen er hele konstruktionen i EU. Kapitalens og tjenesteydelsernes fri bevægelighed, har forrang for alt andet i det indre marked. Dette bevirker at det ikke er folkenes Europa, men pengemagtens Europa.
Nu er jeg så gammel, at jeg var aktiv op til folkeafstemningen i ’72, dog uden stemmeret. Allerede dengang advarede vi om, at udviklingen ville gå hen imod laveste fællesnævner. Nogle gange er det træls at få ret.

Det er på tide at fagbevægelsen gør op med følgagtigheden i skiftende danske regeringers EU-politik. Det eneste der kan redde ”Den danske model”, er et opgør med det såkaldte indre marked.

Back To Top