fbpx Skip to content

EU truer dagpengene

Kommissionen vil undersøge om dansk dagpengekrav om tre månders arbejde i Danmark er lovligt i EU…

EU-Kommissionen undersøger i øjeblikket, om borgere fra andre EU-lande skal have lettere adgang til dagpenge i Danmark.
“Vi begyndte tidligere i år at se på den danske lovgivning, da den kan være i uoverensstemmelse med EU-forordningen,” siger talsmand for EU-Kommissionen Jonathan Todd i Jyllands-Posten.
I dag kræver de danske myndigheder, at 3 af de 12 måneders arbejde, som er krævet for at kunne få dagpenge, skal foregå i Danmark. Men kravet om arbejde på dansk jord er muligvis ulovligt, påpeger EU-talsmanden.

Klaus Jensen, som er a-kasseleder i 3F Transport Logistik og Byg i Ã…rhus, er bekymret for konsekvenserne.
– Det vil medføre en stigning i udgifterne til dagpenge og øge presset på den i forvejen alt for lave dagpengesats. Der er ingen tvivl om, at det er det, EU sigter efter, siger Klaus Jensen.

Brian Olsen fra Folkebevægelsens faglige udvalg er enig:
– EU skal ikke blande sig i det danske dagpengesystem. EU har dikteret forringelser af efterløn, dapenge og læreres arbejdsvilkår. Det er ikke mange fra det øvrige EU, der i dag søger om dagpenge i Danmark, Men når Kommisionen vil lette adgang til dagpenge for folk fra andre EU-lande, så risikerer det at åbne en ladeport, der vil betyde et øget pres på dagpengeudgifterne. Derfor er paroler som Nej til EU og ud af EU stadig aktuelle, siger Brian Olsen.

Back To Top