fbpx Skip to content

Grækenland: 50.000 på gaden mod EU’s spareplaner

De vilkår som en ny EU-lånepakke vil medføre, er ikke populære. Inspireret af de spanske protester (læs tidligere Nyt Fra EU-fronten) samledes 50.000 mennesker i Athen for at protestere mod de højere skatter, som en ny lånepakke forventes at indføre. Med en sort økonomi anslået til at udgøre 20 – 30 procent af landets BNP, og med en arbejdsløshed på 16 procent, er landet i forvejen økonomisk hårdt ramt.

På mandag skal Grækenlands premierminister, George Papandreou, diskutere en sparepakke. Den forventes at skære de græske budgetter med yderligere 6,4 milliarder euro, skriver internetavisen euractiv.com.

Grækenland, der med den første lånepakke modtog 43 milliarder euro ud af de i alt 110 milliarder (der er tilgængelige for landet) har akut brug for 12 milliarder euro i slutningen af juni, for at budgetterne skal hænge sammen. Hestekuren fra EU og IMF har ikke formået at sætte gang i væksten i den græske økonomi, men derimod blot tvunget landet til at indføre hårde restriktioner på alt fra lønninger til velfærdsydelser. Eller som Labours leder, Ed Milliband, udtrykte om EU’s nedskæringskrav over for Irland: “Det gør ondt, til gengæld virker det ikke”.

For mere information:

Internetavisen Euractiv: Greece’s new austerity plan draws mass protest (06.06.11)

Søren Søndergaards blog, uge 19: Fra slemt til værre

Fagbevægelsen mod Unionen: ILO: Bryder Grækenland konventionerne?

Nyt fra EU-fronten: Europæiske unge kæmper mod EU’s nedskæringer (31.05.11)

Grækenland skal oprette privatiserings-kontor (25.05.11)

Back To Top