fbpx Skip to content

Grækenland lammet af strejker

Jernbaner, havne, lufthavne, skoler, banker, hospitaler, regeringskontorer, retssale, statsejede firmaer og mange andre virksomheder står stille i dag i Grækenland. Over tre millioner grækere deltager i en 24 timers generalstrejke organiseret af bl.a. de faglige fællesorganisationer for henholdsvis privatansatte og offenligt ansatte GSEE og ADEDY. Metro og busser kører – for at folk kan komme frem og deltage i demonstrationer – herunder et større demonstrationsoptog til det græske parlament.

Strejken retter sig imod den græske regerings EU-anbefalede spareplan, som bl.a. vil fastfryse lønnen og reducere løntillæg for offentligt ansatte, reducere antallet af offentligt ansatte, hæve pensionsalderen samt forhøje skatter og afgifter. Det er ikke den første og bliver næppe den sidste.
“Vi vil blive ved ned at lave talstærke demonstrationer”, har formanden for de offentligt ansatte (ADEDY) Spyros Papaspyros udtalt.

EU-Kommissionen har tidligere givet grønt lys for regeringens spareprogram, der skal reducere det store, græske offentlige budgetunderskud. Men flere EU-lande er ikke tilfredse og mener, at den græske regering bør skære yderligere, hvilket regeringen nu overvejer.

Back To Top