fbpx Skip to content

Kyllinge-regering frygter folkeafstemninger

Folkeafstemning om EU-undtagelserne
Afsnit i regeringens arbejdsprogram “Danmark 2020”:

De danske EU-undtagelser hæmmer fortsat varetagelsen af danske interesser. Det så vi senest med finanskrisen, hvor vi i et vist omfang blev unødvendigt hårdt ramt på økonomien af et stigende rentespænd og ikke sad med om bordet, da en række af de væsentlige beslutninger skulle træffes. Og vi ser det nu, hvor Euro-landene styrker deres samarbejde yderligere.
Regeringen har derfor fortsat planer om at sætte undtagelserne til folkeafstemning. Regeringen vil på et passende tidspunkt optage drøftelser blandt Folketingets partier for at sikre bred politisk opbakning til afstemningen og dermed den bedste chance for et positivt resultat.
Læs hele programmet – klik her!

Efter gårsdagens regeringsrokade fremlagde statsminister Lars Løkke Rasmussen i dag et nyt arbejdsprogram for regeringen ved navn ”Danmark 2020”. I modsætning til det tidligere arbejdsprogram er det ikke længere et mål, at afholde folkeafstemninger om de danske EU-forbehold inden det kommende folketingsvalg, selvom der står at: ”De danske EU-undtagelser hæmmer fortsat varetagelsen af danske interesser”.


– Den nyudklækkede regering er nogle kyllinger. Lars Løkke og hans nye kuld er bange for befolkningen, udtaler Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.


– De hævder hårdnakket, at forbeholdene skader Danmark, men de tør alligevel ikke tage afstemninger om dem inden næste valg. Præcis ligesom de ikke turde tage en folkeafstemning om Lissabon-traktaten, siger Søren Søndergaard og tilføjer:
– Regeringen vil tilsyneladende stadig føre EU-politik udenom og imod befolkningen. Det lover ikke godt for fremtiden.Ønsker I yderligere oplysninger, kan I kontakte:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. KLæs mere på Folkebevægelsens hjemmeside ”“ www.folkebevaegelsen.dk

Back To Top