fbpx Skip to content

Harboe: Dansk løn til alle

FAGBLADET 3F: [uddrag] Fagbladet 3Fs afsløring af omfattende løndumping hos Harboe får nu en meget direkte konsekvens.

Den kongelige hofleverandør lover nemlig løn efter dansk overenskomst til alle arbejdere på bryggeriet. Også dem ansat via underentreprenører, som hidtil har måttet tage til takke med lønninger helt ned til 30 kroner i timen. Det blev resultatet af et maratonmøde i går i Skælskør mellem 3F, Harboe og Dansk Industri.

– Jeg er rigtigt godt tilfreds med aftalen og tryg ved, at Harboe vil sikre danske lønninger til alle arbejdere på bryggeriet, siger Bjarne Mortensen, forhandlingssekretær i 3F’s Industrigruppe.

Ifølge aftalen skal danske overenskomster overholdes, når Harboe indgår aftaler med underentreprenører. Uanset om de måtte overholde entreprise-kravene og derfor juridisk set ikke behøver give danske lønninger.

HARBOES-BRYGGERI.DK: [uddrag] “Jeg er meget ked af den omtale, som Harboe har fået”, siger administrerende direktør, Bernhard Griese.” Vi er et dansk selskab i et lille lokalsamfund i Skælskør, som aflønner vores egne medarbejdere efter gældende overenskomstmæssige regler. Når vi så i pressen bliver beskyldt for at udnytte udenlandsk arbejdskraft, så må vi reagere, også selvom det ifølge EU-reglerne ikke er os, der kan fastsætte lønningerne for de ansatte hos selvstændige udenlandske underleverandører.”

Når Harboe i fremtiden indgår aftaler med udenlandske underleverandører, vil det være et fast element i forhandlingen af aftalen, at der ses på, hvilke overenskomster der skal gælde for det planlagte arbejde.

“Vi ønsker, at alle medarbejdere tilknyttet Harboe har ordentlige forhold uanset deres nationalitet og uanset om de er ansat hos Harboe eller er tilknyttet projektmæssigt gennem en ansættelse hos en selvstændig underleverandør”, siger Bernhard Griese.

Læs hele artiklen i Fagbladet 3F – klik her!
Læs hele pressemeddelelsen Harboe –

Adresse

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

CVR: 40204415

Åbnings- og telefontider

Tirsdag, onsdag og torsdag:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandag og fredag:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmelding til digitalt nyhedsbrev

Back To Top