fbpx Skip to content

Harboes timeløn til ungarere: 30 kroner

FAGBLADET 3F: [uddrag] Fagbladet 3F afslører massiv løndumping på Danmarks tredjestørste bryggeri. De seneste år har der hos Harboe i Skælskør arbejdet ungarere for helt ned til 30 kroner i timen. Det er milevidt fra den overenskomst, bryggeriet skal overholde som medlem af DI.

Underbetalingen er primært foregået via ungarske underentreprenører som ENT-EXT, Kisepterv og Dominique 2000 BT. Det er virksomheder som den kongelige hofleverandørs ungarske fabrikschef, Akos Karl, enten ejer eller er involveret i.
– Akos betaler kun 30-40 kroner i løn. Og hans folk arbejder 16-18 timer om dagen. Hver dag. Det er slaveri, siger en af de ungarere, som Fagbladet har talt med.

Chikane af tillidsfolk
Underbetalingen er også foregået på Harboes slagteri, Harboefarm og frugtplantage, Danfrugt. Og Harboes skuffeselskab, Copenhagen Designbyg, var i 2009 med til at hyre billige ungarere på Ardagh Glass Holmegaard, det tidligere Holmegaards Glasværk.
Desuden har ledelsen på Harboe i årevis chikaneret tillidsfolk og fyret ansatte, som turde åbne munden.
– De vælger nogle personer ud. Dem forfølger de fra ende til anden og nedbryder, fordi de ikke ønsker, at de skal være der. Det skal bare være kæft, trit og retning, siger Birger Abrahamsen, en af de fyrede tillidsfolk.

Læs hele artiklen i Fagbladet 3F – klik her!

Back To Top