fbpx Skip to content

Hestekødskandalen: Fødevareministeren må skærpe kontrollen

For hver dag der går kommer der nye uhyggelige oplysninger frem i hestekødskandalen. Derfor kræver Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, at den danske fødevareminister handler nu.

– Forbrugere skal kunne stole på, at oksekød er oksekød og ingen skal finde sig i at købe katten i sækken.

– Når EU-landenes myndigheder tydeligvis ikke kan garantere om færdigretter med oksekød i virkeligheden er æsel, hest eller for den sags skyld rotte, hvordan kan de så garantere at retterne ikke indeholder medicinrester, sygdomme eller andet, der er skadeligt for mennesker. Det spørgsmål er jo ikke mindst blevet aktualiseret af, at mange heste i Rumænien lider af heste-AIDS.

På den baggrund opfordrer MEP Søren Søndergaard den danske fødevareminister til ikke at vente på EU, men selv skride til handling med det samme:

– Det er nødvendigt at kontrollen med al importeret kød øjeblikkeligt skærpes. Og samtidig må ministeren fremlægge en handlingsplan for, hvordan Danmark fremover kan kontrollere forarbejdede fødevarer, så danske forbrugere kan være sikre på at få det, der står på pakken.

Ønskes yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk

Back To Top