fbpx Skip to content

Varmt europæisk forår

Af Ib Roslund og Dennis O’Brien

Den 14-15. marts skal EUs stats- og regeringschefer mødes til topmøde i Bruxelles for at planlægge nye angreb på lønmodtagerne, de arbejdsløse, demokratiet og vores fælles velfærd. Men de får ikke lov at mødes i fred og ro.

”Vores demokrati mod deres nedskæringer” og ”Afskaf alle nedskæringstraktater og love” lyder hovedparolerne fra det europæiske græsrodsinitiativ ”For a European Spring” i forbindelse med opfordringen til aktioner under EU-topmødet under overskriften ”Europæisk forår”. Dagen før topmødet ”“ den 13. marts ”“ opfordres der til nationale aktioner og dagen efter kaldes der til fælles europæisk protest i Bruxelles.
I Spanien bliver der en hel aktionsuge. I Tyskland og Belgien indkalder fagforeninger til demonstrationer. I Grækenland bliver der aktioner, demonstrationer og måske strejker. I Amsterdam bliver der demonstration. Og formentlig også i Frankrig.
I Danmark indkaldes der til demonstrationer i København og Århus organiseret af bl.a. arbejdsløshedsbevægelsen Solidaritet eller frit fald.

Til selve topmødet i Bruxelles den 14. marts indkalder både ”For a European Spring” og ETUC til demonstrationer. Sidstnævnte støttes af LO, som dog ikke har organiseret nogen aktivitet i den forbindelse. Fra Danmark er der organiseret bustransport. I Bruxelles vælger man selv, hvilken demonstration man vil deltage i. Og om aftenen er der organiseret en stor koncert, hvor overskuddet går til et nedlagt hospital i Grækenland, som nu bliver holdt åbent af frivillige læger og sygeplejersker.


Hvis du har lyst til at tage med til Bruxelles, så tilmeld dig på landskontoret@enhedslisten.dk. For nærmere information skriv til gue.stag3@europarl.europa.eu. Der vil være en symbolsk egenbetaling på 250 kr. per person
Læs mere bl.a. www.folkebevaegelsen.dk og
https://www.facebook.com/pages/Solidaritet-eller-frit-fald-København/311724512282298

Back To Top