fbpx Skip to content

Kommissionen vil fortsætte mafiastøtte

I november sidste år kunne den italienske revisionsret berette, at der over en årrække var blevet udbetalt mere end 2 millioner euro (cirka 15 millioner kroner) fra EU’s landbrugsfonde til kendte medlemmer af den italienske mafia.
En del af disse penge er oven i købet blevet udbetalt til mafia-medlemmer, mens de sad i fængsel. F.eks. til et medlem af ”Ndrangheta”-organisationen, Antonio Piromalli, som i 2005, 2008 og 2009 fik udbetalt 25.750 euro. Og i 1997 fik Gaetano Riina, bror til den legendariske sicilianske mafia-leder, udbetalt 42.000 euro.

I december skrev Folkebevægelsens EU-parlamentariker Søren Søndergaard til EU-kommissionen om en redegørelse samt en garanti for at der ikke også i 2010, 2011 og 2012 var blevet udbetalt penge fra EU-budgettet til den italienske mafia. Søren spurgte også ”Har Kommissionen til hensigt at standse alle betalinger til Italien, indtil den italienske stat har afgivet en omfattende forklaring på, hvorledes og hvorfor der blev udbetalt EU-midler til mafiaen”?

Nu er svaret kommet:
”Ud fra princippet om delt forvaltning af EU-midler er det medlemsstaterne, som er ansvarlige for udbetalingen af EU-landbrugsstøtte til støttemodtagerne, herunder de tilknyttede kontrolforanstaltninger. (”¦) På grund af de forskellige ansvarsområder i forvaltningen af EU-midler ser Kommissionen ingen anledning til at afbryde udbetalinger til Italien i det foreliggende tilfælde.”

”Hvad kan man så lære af det? Ja, man kan i hvert fald lære, at der er et eller andet galt med EU’s støtteregler, når penge fra EU’s skatteborgere kan ende i lommen på kendte medlemmer af organiseret kriminalitet. Og man kan også lære, at EU-kommissionen tydeligvis ”ingen anledning” ser til at lukke for kassen, når de bliver præsenteret for, at det sker”, skriver Søren Søndergaard i sin blog, der slutter af med ordene:
”Og mafiaen griner hele vejen hen til banken!

Læs hele Sørens blog ”“ klik her!

Back To Top