fbpx Skip to content

Højesteret må nu sikre demokratiet

Østre Landsret har i dag fældet dom i sagen om regeringens ratificering af Lissabon-traktaten uden en folkeafstemning, som de 34 sagsøgere mener grundloven kræver. Ifølge landsretten betyder traktaten ikke overgivelse af suverænitet.

Domsafsigelsen skete for fuldt hus, da et halvt hundrede mennesker mødte frem. Og da sagsøgernes advokat Ole Krarup og talsperson Helge Rørtoft-Madsen efterfølgende i Landsrettens gårdhave spurgte forsamlingen af sagsøgere og sympatisører om de var tilfredse med dommen, var svaret et rungende nej.

– Dommen er ikke overraskende, da Østre Landsret jo i første omgang ikke mente der var grund til at behandle sagen. Det var Højesteret ikke enig i og omstødte afvisningen den 11. januar. Nu er det igen op til Højesteret at se mere seriøst på sagen og forhåbentlig sikre demokratiet, siger Rina Ronja Kari, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

– Det er helt uforståeligt, at landsretten slet ikke kan få øje på suverænitetsafgivelse, når traktaten afskaffer Danmarks vetoret på over et halvt hundrede vigtige politikområder.

Læs mere hos…
Østre Landsret (pressemeddelelse og dom) – klik her!
Sagsøgerne (Lissabonsagen.dk) – klik her!

Ønskes yderligere oplysninger, så kontakt:
Rina Ronja Kari, talsperson for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 26 70 18 16 / e-mail: rina@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk

Back To Top