fbpx Skip to content

EU-censur minder om autoritære statstilstande

EU har censureret alle ord og passager om mænds seksualitet og seksuelle sundhed ud af ny forskningsrapport, som dermed giver et falsk billede af mænds sundhed.

For nylig lancerede EU en ny omfattende forskningsrapport om mænds sundhed ‘The State of Men’s Health in Europe’. Men offentligheden får ikke den fulde rapport. EU har nemlig klinisk renset den oprindelige rapport for alle ord og passager om mænds seksualitet og seksuelle sundhed så som homoseksualitet, biseksualitet, skilsmisse, brug af kondom, og alder for seksuel debut.

Ifølge Sex & Samfund optrådte ordene ”kondom” og ”homoseksualitet” 23 gange i den oprindelige rapport, 16 gange i forskernes resumé og 0 gange i EU’s resumé. Ligeledes bliver homoseksualitet nævnt 12 gange i den oprindelige rapport, 7 gange i forskernes resumé og 0 gange i EU’s resumé.

Det har nu fået Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, til at bede Kommissionen om straks at gøre rede for, hvorfor den har ændret i rapportens resume, og hvem der er den ansvarlige for censuren:

– Det minder jo om autoritære statstilstande, når EU kan finde på at censurere så alvorligt i en rapport, som ellers skal forestille at uafhængig og videnskabeligt funderet.

– Det er desværre ikke først gang, at EU sletter indhold i videnskabelige rapporter, den selv har bestilt. Det skete også i forbindelse med en rapport, som EU havde bestilt hos det hæderkronede tyske forskningsinstitut Fraunhofer, som viste at produktionen af biobrændstoffer gør mere skade end gavn på klimaet. Den konklusion blev slettet af Kommissionen, formentlig, fordi EU satser på biobrændstoffer i transportsektoren.

Back To Top