fbpx Skip to content

Holland vil begrænse EUs magt

Efter valget til EU-parlamentet næste år ønsker den hollandske regering forhandlinger mellem EU-Kommissionen, EU-parlamentet og medlemslandene om en femårsplan.

”Planen skal udvælge hvad Europa behøver fokusere på og hvad Europa må lade medlemslandene tage hånd om”, skriver den hollandske udenrigsminister Frans Timmermans i Financial Times.

Han ønsker også, at EU-Kommissionen skal slankes og mere indflydelse til de nationale parlamenter. I fremtiden skal det f.eks. være muligt for medlemsstaterne at EU-kommissionen om at forklare sine forslag.

Den hollandske udenrigsminister vil forstærke det gule kort, som de nationale parlamenter i dag kan give Kommissionen til et rødt kort, så Kommissionen helt skal droppe forslag, som medlemslandenen mener løses bedre på nationnalt niveau.

Initiativet kommer efter, at et borgerinitiativ i foråret samlede over 50.000 underskrifter for at krav om genforhandling af Hollands forhold til EU og en efterfølgende folkeafstemning i stil med den britiske. Og hollandsk lov kræver, at landets parlament tager et sådan initiativ alvorligt.

Back To Top