fbpx Skip to content

Hurtigere lovbehandling i EU

– Vi er (…) parate til at styrke vores samarbejde mellem de tre institutioner med ansvar for EU-lovgivning: Kommissionen, Rådet og Parlamentet. Vi bør indføre noget i retning af hurtig lovgivning for specifikke sager. Det afhænger af alle tre institutioner.

Sådan sagde Buzek d. 5. oktober ved et pressemøde sammen med Angela Merkel. Jerzy Buzek er udover at være formand for EU-Parlamentet også medlem af det kristendemokratiske EPP.

– Vi er klar til at tage diskussionen. Nogle gange bør vi reagere hurtigere på forventningerne fra markederne, virksomheder og naturligvis vores borgere.

Det, Buzek lægger op til, er, at EU skal kunne gennemføre vigtig lovgivning hurtigere end den nuværende beslutningsproces tillader. Formålet med den nuværende beslutningsproces er, at sikre en demokratisk debat og at alle parter kommer til orde.

Men i visse tilfælde mener Buzek at den nuværende beslutningsproces er for langsom. Senest har Buzek kritiseret den langsommelige proces, der lå forud for vedtagelsen af sparepakken Sixpacken .

Back To Top