fbpx Skip to content

Hvorfor bør den tværpolitiske EU-modstand glæde sig over valgresultatet i Storbritannien?

Foto: Wikimedia Commons

I går vandt de konservative i Storbritannien parlamentsvalget. Dette er en sejr for dem, der ønsker, at resultatet i den britiske folkeafstemning skal respekteres, og dermed er det en sejr for demokratiet.

Labour, der ønskede en ny EU-afstemning, skubbede deres egne EU-modstandere over til de konservative og fik det dårligste valg siden 1935.

Parlamentsvalget blev et BREXIT-valg

Valgresultatet viser, at det britiske folk ikke har opgivet deres ønske om at frigøre Storbritannien fra EU, og ved at stemme konservativt kan briterne komme ud af den uholdbare situation, landet har befundet sig i siden 2016.

Mange britere er trætte af politikere, der ikke ønsker at respektere resultatet fra folkeafstemningen i 2016. Vælgerne ønsker ikke, at isolere Storbritannien fra omverdenen. De ønsker derimod et internationalt samarbejde, hvor der er plads til demokrati.

Det vigtigste ved dette valg er det politiske handlerum, som de britiske vælgere stemte for. Når Storbritannien er ude af EU, vil britisk politik højest sandsynligt normaliseres igen. Det betyder, at folk vil stemme på de partier, der vil føre den politik, som de pågældende vælgere ønsker. Valget denne gang kan derfor ses som en overgangsfase.

EU blokerer for Labours valgløfter

Labours ledelse har før dette valg præsenteret flere forslag til forandring, der netop ikke ville være mulige inden for EU bl.a. nationalisering af jernbanerne. Labours støtte til en tæt tilknytning til EU og en politik, der er i modstrid med EU, har derfor været utroværdig.

I Danmark oplever vi også, at mange partier fortæller om alt de vil gøre i EU for miljø, sundhed, velfærd og verden. Men når det kommer til stykket bøjer de sig for EU’s politik og traktatgrundlag. Enhedslisten præsenterede tidligere i år en liste på 50 områder, hvor EU er en spændetrøje.
Den kan ses her: 50 gode forslag som vi ikke må gennemføre for EU

En valgsejr til EU-modstanderne

Valget er en sejr for dem, der ønsker at folkeafstemningsresultatet fra 2016 skal respekteres og dermed for demokratiet.

Siden 2016 har EU-debatten fortsat i Storbritannien. Det havde været opslidende for venskaber, familier og relationer blandt arbejdskollegaer.

Briterne har i hele denne periode oplevet skræmmeargumenter om, hvad der vil ske, når Storbritannien træder ud af EU. Der har været historier om, at der vil komme mangel på alt fra toiletpapir til medicin. Der er trusler om, at supergoneré vil sprede sig i det britiske samfund, og at det vil koste borgerne dyrt at træde ud af EU. Med dette valgresultat vil det ikke længere være troværdigt at sprede disse skræmmeargumenter.

Det handler ikke om, hvilket parti der løb med sejren

For Folkebevægelsen mod EU handler det britiske valgresultat ikke om hvilket parti, der er løbet med valgsejren, men derimod handler det om, at den britiske befolkning har stemt på et parti, der respekterer folkeafstemningen om Storbritanniens EU-medlemskab tilbage i 2016.

Vi ser med glæde på at britiske vælgere stemmer for demokratiet, og derfor ønsker vi de britiske vælgere tillykke med, at Storbritannien er et skridt nærmere, at resultatet for folkeafstemningen vil blive respekteret.

Ja til internationalt samarbejde og nej til EU-staten!

Vil du læse mere om de britiske skræmmekampagner, kan du gøre det her:

Evening Standard: Brexit could lead to spread of infectious diseases such as super-gonorrhoea, health chief warns
AP News:  Report: No-deal Brexit could leave UK with medical shortages
Skynews: Brexit bum’s rush: No-deal could wipe out toilet paper stocks
Inews: All the food and drink that could get more expensive after Brexit – and how much by

Skrevet af Lave K. Broch

Back To Top