fbpx Skip to content

Æret være Ib Roslunds minde

Foto: Privat/Dagbladet Arbejderen

Ib Roslund, der igennem mange år var Folkebevægelsen mod EU’s pressechef, er gået bort på grund af sygdom. Ib blev 52 år. Det er ubegribeligt og uretfærdigt.

Ib kæmpede i årtier for den tværpolitiske EU-modstand og for Folkebevægelsen mod EU, og han var rigtig god til at samle folk på tværs af partier i kampen mod EU og EU’s centralisering af magt.

Ib var allerede aktiv i nej-kampagnen i forbindelse med folkeafstemningen om EU’s indre marked i 1986, og støttede et nej til mere EU i alle efterfølgende folkeafstemninger.

I over 11 år var han pressechef for Folkebevægelsen mod EU, og han gjorde en stor indsats for EU-modstanden i løbet af disse år.

Ved den seneste folkeafstemning i 2015 – efter at han havde stoppet som pressechef – kontaktede jeg Ib for at få hjælp med at finde et aktivt medlem af Venstre, der ville stemme nej til at afskaffe retsforbeholdet og som ville være med på en plakat med nej-sigere fra alle folketingspartier.

På grund af Ibs hjælp lykkedes det at finde en venstremand, der ville være med, og dermed fik vi lavet en plakat, som viste, at der i alle folketingspartier var modstand mod at afgive dansk suverænitet til EU på retsområdet. Tak til Ib for din store indsats.

Ib efterlader sig kone og datter. De varmeste tanker til dem og den øvrige familie.
Æret være Ib Roslunds minde!

Bisættelsen vil finde sted onsdag 15. januar klokken 13 i Ansgarkirken, Hovedgaden 369, Hedehusene.

Skrevet af Lave K. Broch

Back To Top