fbpx Skip to content

ILO bekymret for konsekvenser af EU-krav

EUFAGLIGT.DK: [uddrag] ILO havde i september sidste år en såkaldt højniveau delegation i Grækenland, som har samlet oplysninger om, hvad der sker på det græske arbejdsmarked i lyset af de krav, som EU og valutafonden stiller som betingelse for nødlån til landet.

Det er der kommet en opfattende rapport ud af, som tegner et dystert billede af udviklingen og respekten for de faglige rettigheder. I næste måned tager ILO’s ekspertkomite stilling til, om Grækenland overtræder de ILO konventioner, landet har forpligtet sig til at følge.

Under besøget har ILO hentet informationer fra parterne på arbejdsmarkedet myndigheder og trojkaen (EU, Centralbanken og IMF).

I et diplomatisk sprog kritiserer rapporten trojkaen for at kræve ændringer på det græske arbejdsmarked, ”som forekommer uden forbindelse med realiteterne i Grækenland”, som det formuleres. Det betyder at effekten af de reformer, trojkaen kræver, i realiteten svækkes.

– Det er afgørende i en krisetid at give parterne på arbejdsmarkedet og regeringen den nødvendige plads til at finde fælles løsninger på problemer, som alle synes at anerkende, på en måde som er i trit med landets forhold og dets internatonale forpligtigelser, skriver ILO.

Læs hele artiklen hos Fagbevægelsen mod Unionen – klik her!

Back To Top