fbpx Skip to content

Norsk strejke mod EU-direktiv

Norsk fagbevægelse kræver, at den norske regering nedlægger veto mod EU’s vikar-direktiv, hvad det største af landets tre regeringspartier ”“ socialdemokraterne ”“ ikke har tænkt sig.
Fagbevægelsen frygter,a t direktivet vil betyde færre fastansatte og flere vikarer. ”Vikardirektivet underminerer arbejdsmiljøloven og tariffbestemmelser med faste ansættelser”, hedder det i grundlaget for aktionsdagen tirsdag den 18. januar.

”Kommer du på en arbejdsplads som vikar fra et bureau, er du ikke tilsluttet klubben på arbejdspladsen, og det bidrager til at undergrave de faglige rettigheder. Ifølge politikerne er fagbevægelsen en del af velfærdsstaten. Hvis fagbevægelsen bliver svækket, har det betydning for muligheden for at påvirke, og dermed for demokratiet, forklarer Heidi Klokkervold”, som er formand for FO Sør-Trøndelag.

Fællesforbundet, EL&IT-forbundet, Norsk Transportarbejderforbund og Skolernes Landsforbund samt en lang række lokale LO- og fagforeningsafdelinger deltager i aktionen, som gennemføres over 20 steder i hele landet.

Læs mere hos Nei til EU ”“ klik her!

Back To Top