fbpx Skip to content

Islandsk ungdomsorganisation mod EU

En række medlemmer af Folkebevægelsen mod EU’s islandske søsterorganisation Heimssyn fik i weekenden held med deres bestræbelser på at danne en islandsk ungdomsorganisation mod EU.
Op mod et halvt hundrede mennesker samledes således lørdag den 6. februr i salen i Nationalmuseet i Reykjavik til et stiftende møde for en organisation, der fik navnet Isafold.

Isafolds formål er at fremme en åben og oplyst debat om Islands internationale relationer herunder især forholdet til EU. Organisationen er åben for alle i alderen 16-35 år. Mødet valgte en bestyrelse på 15 medlemmer samt 15 suppleanter. Formand for den nye organisaton blev 19-årige Brynja Björg Halldórsdóttir, der bl.a. også sidder i ledelsen af Heimssyn.

Blandt deltagerne i mødet var tre medlemmer af det islandske parlament Altinget – Ásmundur Einar Daðason fra det venstre-grønne regeringsparti (og formand for Heimssyn), Vigdis Hauksdóttir fra det liberale Fremskridstparti og Unnur Brá Konráðsdóttir fra det konservative Uafhængighedsparti.

Back To Top