fbpx Skip to content

Ja til åbenhed og demokrati – nej til EU’s sociale dumping

Resultatet af søndagens folkeafstemning Schweiz viser et knebent flertal – 50,3 pct. – for et forslag om indførelse kvoter for forskellige typer udlændinge, der kommer til landet. Nu skal landets regering derfor genforhandle en aftale med EU om fri bevægelighed.

– Forslaget kan efter min opfattelse sende et uheldigt signal: Frygt for fremmede. Jeg mener ikke, at det er den rigtige løsning på det store problem, som EU har skabt i mange lande i og omkring EU i form af social dumping, som presser lønnen og den sociale velfærd. Udlændingene er ikke problemet. De ønsker ikke mindre velfærd. Det er EU og dem som af EU får mulighed for at misbruge og underbetale udlændinge, der er problemet, siger Ole Nors Nielsen, som er en af spidskandidaterne for Folkebevægelsen mod EU.

– Men EU bør ikke desto mindre respektere den demokratiske afgørelse. Folkeafstemningen viser også, at et land udenfor EU bedre kan træffe en selvstændig beslutning om, hvad det vil gøre imod EU’s pres på velfærden ”“ hvad end man som mig ønsker en anden løsning eller er enig i forslaget.

Ønskes yderligere kommentarer eller oplysninger, så kontakt:
Ole Nors Nielsen, kandidat for Folkebevægelsen mod EU, på telefon 23 23 54 12
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på telefon 20 16 65 67
www.folkebevaegelsen.dk

Back To Top