fbpx Skip to content

Kæmpe protester i Frankrig

Protesterne, der fandt sted over hele Frankrig, er et led i en kampagne mod planlagte pensionsforringelser, hvor pensionsalderen bl.a. planlægges at ændres fra 60 til 62 år.
Fagforeningslederne, som mødes senere på ugen for at planlægge deres næste aktioner, beskriver en stigning i støtte til protesterne mod reformplanerne, som de ser som “unfair” og “uacceptable”.

– Vores satsning har givet bonus. I dag er der flere demonstranter end sidste gang, sagde François Chérèque leder af fagforeningen CFDT.

Tidligere på måneden demonstrerede op mod 2,7 millioner franske arbejdere imod pensionsforringelserne

Lignende demonstrationer er planlagt at finde sted i flere europæiske lande i de kommende uger. Over hele Europa mobiliseres der således i øjeblikket til protester mod de nedskæringer som mange EU-lande står overfor. Fagbevægelsen i Spanien har allerede annonceret nationalstrejke på den europæiske aktionsdag d. 29. september og store demonstrationer er planlagt på samme dag, i blandt andet Portugal, Italien, Tjekkiet, Litauen, Cypern og Polen. På aktionsdagen forventer arrangørerne ligeledes over 100.000 deltagere i en kæmpe fællesdemonstrationen i Bruxelles.

Også i Grækenland er der lagt op til protester. Den offentlige sektors paraplyorganisation har indkaldt til massestrejke i 24 timer d. 7. oktober.

Læs mere om den europæiske aktionsdag d. 29. september på www.etuc.org – klik her

Back To Top