fbpx Skip to content

Kamp mod løndumping forvirrer kommuner

NEWSBREAK.DK: [uddrag ] Udbedringen af taget på den lokale skole skal udføres under ordnede forhold for håndværkerne. Det mener landets kommuner, som mange steder er i gang med indføre krav om løn- og arbejdsvilkår, når de sender udbudsmateriale af sted, skriver Berlingske Business.

Avisen har foretaget en rundspørge blandt landets borgmestre, som viser, at et flertal vil indføre det såkaldte kæde-ansvar, som betyder, at der er indbygget arbejdsklausuler om at følge det danske lønniveau, hvilket alle underleverandører så skal følge.
Men rundspørgen viser også, at ingen kommuner ved, hvad den slags krav præcist vil indebære.

(…)

Hos LO mener man, at kommunerne sagtens kan stille krav uden at bryde EUs lovgivning.
– Selvfølgelig kan det offentlige stille krav om ordentlig løn. Der er jo kommuner, som allerede har klausuler uden problemer, siger Lizette Riisgaard, der er næstformand i LO til Berlingske Business.

I Dansk Arbejdsgiverforening er man heller ikke i tvivl. Men her mener man omvendt, at klausulerne i er i strid med EU-reglerne.
– Lønforhold er et anliggende for arbejdsmarkedets parter, og det er en dårlig idé at gemme sig bag klausuler af frygt for konkurrence, siger Flemming Dreesen, som er ansættelsesretschef i Dansk Arbejdsgiverforening til Berlingske Business.

(…)

Læs mere hos Newsbreak.dk – klik her!

Back To Top