fbpx Skip to content

Afvis EUs nye angreb på dansk økologi

EU-Kommissionen vil forbyde statsligt kontrollerede mærker, hvor EU har mærker. Det gælder blandt andet det røde danske økologi-mærke. Landbrugets brancheorganisation Landbrug & Fødevarer betegner det som ”dybt tåbeligt”, da tilliden til det danske mærke er dobbelt så stor som til EUs mærke blandt danske forbrugere. Økologisk Landsforening kalder det ”fuldstændigt uacceptabelt”.

– Det er dybt tåbeligt at afskaffe en mærkning, som fungerer så godt og nyder så stor opbakning i befolkningen til fordel for et EU-mærke som er langt mindre kendt. Det virker til at handle mere om, at kommissionen ønsker ensretning, end at de ønsker en effektiv mærkning, der virker, udtaler Rina Ronja Kari, der er spidskandidat for Folkebevægelsen mod EU og opfordrer den danske regering til straks at sige klart fra overfor Kommissionen.

– Dansk økologi er allerede blevet ramt nok af EUs harmoniseringer på området, da de danske økologiregler skulle ensrettes og forringes i 2009. Det er kun takket være fornuftige danske brancheaftaler, at dansk økologi fortsat leverer op til strammere krav og i højere grad fremmer sunde fødevarer end EUs regler. Det danske Folketing burde prioritere fødevaresundheden og genindføre dansk selvbestemmelse på området med en genopstramning af reglerne uanset hvad EU siger.

Ønsker du yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt:
Rina Ronja Kari, talsperson for Folkebevægelsen mod EU, på telefon 26 70 18 16 / rina@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på telefon 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk

Back To Top