fbpx Skip to content

Kampagne for britisk EU-afstemning

Finansfolk, fagforeningsledere og politikere fra flere politiske partier er gået sammen i en fælles offensiv for en folkeafstemning om Storbritanniens EU-medlemskab. ”The Peoples Pledge” hedder kampagnen, som blev søsat allerede i midten af marts samtidigt med offentliggørelsen af en meningsmåling, hvor 61 pct. ønsker en sådan folkeafstemning.

Kampagnen samler underskrifter og forsøger intenst at påvirke partier og politikere i det britiske parlament. Og til efteråret – den 22. oktober – er der planlagt en stort anlagt kongres for EU-folkeafstemning i Methodist Central Hall, Westminster i London

Flere meningsmålinger i de senere år har vist et flertal imod det britiske EU-medlemskab. Den seneste var analysevirksomheden YouGovs fra 13. september sidste år, hvor 47 pct. ville ud af EU, mens 33 pct. ville blive.
Det britiske dagblad The Daily Express gennemførte sidste år en underskriftsindsamling for udmeldelse, som blev afrundet 31. januar i år, da avisen samme med fem parlamentsmedlemmer afleverede 373.000 underskrifter i sække til premierminister David Camerons adresse i Downing Street.

Læs mere om”¦
The Peoples Pledge ”“ klik her!

The Daily Xpress’ underskriftsindsamling ”“ klik her!

YouGov’s måling i september 2010 ”“ klik her!

Back To Top