fbpx Skip to content

KD: Danmark ud af finanspagt


Formanden for Kristendemokraterne (KD), tidl. MF Per Ørum Jørgensen oplyser, at partiet har besluttet at sige nej til den nye traktat og støtte kravet om en folkeafstemning.

KD’s hovedbestyrelse vedtog i weekenden følgende udtalelse:

Danmark ud af finanspagt

KD vil ikke tilbage til en tid, hvor landene devaluerede om kap med hinanden. Men euroens nuværende krise viser med al tydelighed, at det ikke er ideelt at behandle lande, med vidt forskellige økonomiske profiler til den samme økonomiske løsning.

Kristendemokraternes Hovedbestyrelse tager derfor, på trods af sin dybe tiltro til europæisk samarbejde, afstand fra en dansk tilslutning til finanspagten. Problemet er, at denne pagt pr. automatik vil fastlåse samtlige medlemslande til at spare på de offentlige udgifter i en grad, som vil kaste flere ud i arbejdsløshed, med større krise til følge. Finanspagten redder euroen, men forværrer krisen for borgerne.

EU blev oprettet på fundamentet af solidt kristendemokratisk tankegods. Visionen om fælles løsninger på grænseoverskridende problemstillinger om miljø, flygtninge, kriminalitet og valutaudsving skal styrkes. Derfor skal Danmark fortsætte den økonomiske kurs og følge stabilitetspagtens krav. Men KD vil ikke parkere Danmarks fremtidige økonomiske handlemuligheder i Bruxelles.”

Læs mere om KD på partiets hjemmeside – klik her!

Back To Top