fbpx Skip to content

Kommissær-kandidat dropper tobaksaktier

Mandag kunne NGO’en Corporate Europe Observatory afsløre, at den måske kommende sundsheds- og forbrugerkommissær Tonio Borg fra Malta ejer 2.300 aktier i La Valette Sterling Income Fund, som har investeret penge i den amerikanske tobaksgigant Imperial Tobacco.

Dropper aktier

Et døgn inden medlemmerne af EU-parlamentet skal stemme om Tonio Borgs indsættelse som kommissær, har den måske kommende kommissær ifølge EUobserver.com valgt at droppe sine aktier som et resultat af afsløringen.

Tonio Borg mener ikke, at værdien af aktierne er stor nok til at have nogen betydning. Han forklarer således, at han sidste år tjente 112 euro (omkring 830 kroner) på aktierne, og at pengene fra Imperial Tobacco indirekte havde givet omkring 20 kroner i afkast.

Farlig tobaksindustri

Uanset beløbet er der dog ikke tale om en vindersag for Tonio Borg. Maltesiske John Dalli, som Tonio Borg måske skal efterfølge som kommissær, blev nemlig tvunget ud af EU-kommissionen på grund af mistanke om tobakslobbyisme.

Tonio Borg er foruden tobaksaktierne blevet stærkt kritiseret for sine holdninger til homoseksualitet, skilsmisse og aborter, som han tidligere har kæmpet for at gøre ulovligt i Malta.

Back To Top