fbpx Skip to content

Kommissær-kandidat har trukket sig

Kommissionsformand José Manuel Barrosos bud på EU-kommissær for internationalt samarbejde, humanitær bistand og krisestyring, Bulgariens 41-årige udenrigsminister Rumiana Jeleva, har været under voldsom kritik under høringerne i EU-parlamentet i den seneste tid. Hun er blevet kritiseret for ikke at vide nok om sine områder og generelt være ukvaliceret. Hun er ligeledes belastet af tvivl om hendes egne økonomiske forhold samt rygter om, at hendes mand har forbindelser til mafiaen, hvorfor medierne har døbt hende “gangsterbruden”.

Her til morgen var det forventet, at hendes skæbne i kommissionen ville blive afgjort på et møde bag lukkede døre i parlamentet, fremgår det af EUObserver.com. Men nu er den officielle forklaring fra flere kilder i EU, at hun selv har trukket sig her til formiddag.

Jelevas beslutning har skabt travlhed i EU-Kommissionen og i EU-parlamentets bygning i Strasbourg, hvor kommissær-kandidater er til høring i disse dage. Det vil formentlig forsinke processen. Og andre kommissær-kandidater har også fået hård kritik.

Læs Rumiana Jelevas afskedsbegæring på nyhedsportalen New Europe’s hjemmeside – klik her!

Back To Top