fbpx Skip to content

Kønskvoter på EUs dagsorden igen

EU-Kommissionens forslag om kønskvoter i virksomhedsbestyrelser er på vej igen. Kommissionen ønsker, at der skal være 40 pct. af hvert køn i bestyrelserne senest i 2020. Men hvor Kommission foreslår et ikke bindende krav af politisk karakter, som har EU-parlamentets ligestillingsudvalg og retsudvalg mandag strammet forslaget op, så medlemslandene skal sørge for “afskrækkende sanktionsmuligheder” for virksomheder, der ikke makker ret.

Folkebevægelsen mod EU kritiserer, at EU vil diktere disse regler.

– EU skal ikke blande sig i, om der skal være kønskvoter i virksomhedernes bestyrelser. EU blander sig allerede i alt for mange ting. Og flertallet af sagerne i byrådene, regionsrådene og Folketinget er i dag baserede på EU-lovgivning. Det er derfor på tide, at vi får en debat om hvorvidt EU skal bestemme alt, siger Lave K. Broch fra Folkebevægelsen mod EU.

– Personligt mener jeg, at kønskvoter i virksomheders bestyrelser kan være fornuftige i en overgangsfase. Det er set i Norge, og jeg tror, det kan være en positiv isbryder i erhvervslivet. Men det, at EU overnationalt beslutter om denne slags spørgsmål er til skade for sagen. Det kortslutter den nødvendige demokratiske proces, og vi ender med en lovgivning, som ikke har støtte i befolkningen.

Back To Top