fbpx Skip to content

Rejsecirkus skal til afstemning

I går stemte et flertal fra EU-parlamentets AFCO-udvalg (udvalget for konstitutionelle anliggender) for, at EU’s rejsecirkus mellem Bruxelles og Strasbourg bør stoppes. Det skal ske gennem et “single seat”, hvor EU-parlamentet placeres i én by.

Hver måned rejser EU-parlamentet fra Bruxelles til Strasbourg. 5000 ansatte tager turen til og fra Strasbourg. Det koster skatteyderne 200 millioner euro (1,5 mia. kr.) hvert år og medfører stor miljøforurening. Det er anslået, at transporten udleder omkring 19.000 tons CO2.

Tidligere er det blevet forsøgt at for det såkaldte “one-seat”. Det bør ske ved en revision af traktaten, men Frankrig, Luxembourg og Belgien har sagt nej.

Medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, Søren Søndergaard, har været skyggeordfører på forslaget. Han ser på udvalgets beslutning med glæde:

– Det er positivt, at der bliver gjort noget ved problemet. EU-parlamentets rejsecirkus mellem Bruxelles og Strasbourg er spild af tid og til skade for miljøet. Men derudover koster det millioner og atter millioner af kroner af skatteydernes penge. Det er en provokation. Ikke bare mod den sunde fornuft. Men også mod de mange EU-borgere, som er blevet arbejdsløse, eller som lider under de EU-dikterede nedskæringer.

Det forventes, at forslaget skal stemmes om på plenar-samlingen i november – i Strasbourg.

Back To Top