fbpx Skip to content

Kulturnat i Folkebevægelsens landskontor

Folkebevægelsen mod EU slog for første gang nogensinde dørene op for nysgerrige gæster på Kulturnatten. Folkebevægelsen håber at gentage succesen næste år.

Rina Ronja Kari debatterede EU med de besøgende under Kulturnatten i Folkebevægelsen mod EUs lokaler.

Af Ann-Selena Cailloux

De mange besøgende i Folkebevægelsens eftersårspyntede lokaler blev budt på både kaffe, kage, øl og uformel hygge under Kulturnatten, der traditionen tro skyder efterårsferien i gang 12. oktober.

Men aftenen bød også på en smule alvor, for det var trods alt EU, som arrangementet handlede om.

Møde med Rina Ronja Kari og Lave K. Broch

Rina Ronja Kari, der er medlem Medlem af EU-Parlamentet EP holdt et oplæg, som blev efterfulgt af en livlig debat, der først sluttede, da arrangementet sluttede.

Folk i alle aldre kom på besøg i løbet af aftenen og havde masser af spørgsmål og kommentarer til EU og til Folkebevægelsens arbejde.

Folkebevægelsens 1. suppleant til EU-Parlamentet, Lave K. Broch, lavede quiz med vores gæster. De var gode både til at svare rigtigt og til at stille spørgsmål, når svarene kom bag på dem.

Nysgerrig brite fik øjnene op for dansk EU-modstand

Sidst på aftenen fik vi besøg af en ung britisk fyr, der har stemt imod Brexit. Han havde set vores arrangement i Kulturnat-programmet og blev nødt til at se hvad vi var for nogle.

Han blev også quizzet og var nærmest chokeret over at vi ikke bare taler om at lukkede grænser, men omvendt er meget bevidste om verden omkring os og omkring EU.

Nye medlemmer

Flere af gæsterne meldte sig ind på aftenen, mens andre havde meldt sig ind i måneden op til arrangementet.

De var derfor ekstra glade for muligheden for at møde Rina og Lave, samt de ansatte og frivillige.

Arrangementet blev iværksat på initiativ af Birte Uhre Pedersen fra Folkebevægelsens Indre By/Christianshavns komité. Vi er ikke i tvivl om, at en god ny tradition er startet, og vi håber at se endnu flere besøgende næste år.

Back To Top