fbpx Skip to content

Velkommen til Landsmøde 2018!

Landsmødet skal bruges til at udvikle ideer og skabe fundamentet for vores valgsejr ved EP-valget i maj 2019. Vi byder velkommen til en engageret weekend i EU-modstandens tegn.

Af Poul Gerhard Kristiansen, Landssekretær

Landsmødet i år er ekstra vigtigt, for det skal nemlig skabe grundlaget for at sikre vores valgsejr ved EP-valget i maj 2019.

Landsmødet finder sted på en positiv baggrund, da vi i det forløbne år har kunnet mærke en konstant tilgang af nye medlemmer og øget interesse om Folkebevægelsen mod EU. Ikke mindst vores ungdomsarbejde er blevet styrket det seneste år.

Valg af EP-kandidater og politisk grundlag

Landsmødet skal bruge til at udbygge denne positive udvikling, og vi skal som hovedpunkt diskutere det fremtidige arbejde op til EU-parlamentsvalget i maj næste år.

Vi skal vælge kandidater og vedtage et valgprogram til valget, som også kan gælde det politiske arbejde i EU-Parlamentet i den 5-årige valgperiode. Det er med andre ord et landsmøde ud over det sædvanlige.

>> Se de mulige kandidater til EU-Parlamentsvalget

Hovedsigtet for al vores arbejde er nu som før at komme ud af EU. Vi vil følge briterne og slå os sammen med vores nordiske venner i Norge og Island.

Derudover skal der også vælges en ny landsledelse – og du kan se en oversigt over kandidaterne her.

Uddeling af Træskoprisen

Lørdag aften vil traditionen tro byde på middag og efterfølgende fest. Der skulle blive god mulighed for at snakke og hygge sig med lækker mad og drikke.

Og så skal Folkebevægelsens traditionelle Stå Fast Pris – også kendt som Træskoprisen – også uddeles.

Der er både en dansk og en international pris, som bliver uddelt til personer eller organisationer, der har ydet en særlig indsats imod EU. Vinderen af den danske pris afsløres lørdag aften, og den internationale pris uddeles søndag formiddag.

Tidligere danske modtagere af Træskoprisen omfatter blandt andre musikeren Povl Dissing, FOA-formand Dennis Kristensen, den tidligere SID-formand Hardy Hansen og tegnerne Roal Als fra Politiken og Carsten Graabæk.

Den internationale pris gik sidste år til de britiske folk på grund af Brexit, og er tidligere blevet tildelt blandt andre Heming Olaussen fra Nei til EU i Norge og forfatteren Astrid Lindgren.

Landsmødet finder sted den 27. – 28. oktober 2018 hos 3F Aalborg, Hadsundvej 184, 9000 Aalborg, hvor de nordjyske lokalkomiteer glæder sig til at byde rigtig mange delegerede og gæster velkommen til stort landsmøde med engagement og optimisme.

>> Læs mere om Landsmøde 2018

Vi ses på Landsmødet!

 

Back To Top