fbpx Skip to content

Kun selvstændig valuta kan redde Grækenland

De græske politikere stemte i går ja til en spareplan, som var et krav for, at landet kan få “hjælp” via redningspakken fra EU, Den Internationale Valutafond og Den Europæiske Centralbank.

– Den seneste såkaldte redningspakke fra blandt andet EU løser ikke Grækenlands grundlæggende problem: at landets konkurrenceevne er alt for ringe. Manglende konkurrenceevne skaber underskud og arbejdsløshed og så længe Grækenland fastholdes i euroen bliver dette problem ikke løst, udtaler Rina Ronja Kari, talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

– Grækerne burde i stedet se mod Island, og hvordan islændingene er ved at rejse sig igen, netop fordi de har en egen valuta. Det vil selvfølgelig ikke være smertefrit for Grækenland at genetablere sin valuta, men den vej som EU vil have grækerne til at gå er lang være og løser ikke grækernes grundlæggende problem. I stedet skaber pakken store sociale problemer for befolkningen i Grækenland, der allerede står med kæmpe store sociale og humane udfordringer, tilføjer Rina Ronja Kari.

Ønskes yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt:<br>
Rina Ronja Kari, talsperson for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 26 70 18 16 / e-mail: rina@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, pressechef for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 20 16 65 67 / e-mail: ib@folkebevaegelsen.dk
Lave K. Broch, kampagnekoordinator for Folkebevægelsen mod EU på tlf. 28 92 21 27 / e-mail: lave@folkebevaegelsen.dk

www.folkebevaegelsen.dk

Back To Top