fbpx Skip to content

Udskældt EU-forordning udskudt

EUFAGLIGT.DK: [uddrag] EU-landenes arbejds- og beskæftigelsesministre kommer ikke til at diskutere strejkeret og udstationering på ministrenes rådsmøde om fire dage. De to punkter er taget af dagsordenen og forventes først klar til april.

LO reagerede voldsomt, da det i slutningen af januar kom frem, at Kommissionen arbejder på en forordning om konfliktretten.

– En EU-forordning om konfliktretten vil udgøre et alvorligt opgør med den danske model, skrev LO formand Harald Børsting i et brev til EU’s beskæftigelseskommissær, hvor LO opfordrede kommissionen til at droppe forslaget.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen sagde i Europa-Udvalget fredag, som oplæg til rådsmødet, at hun forventede, at de to forslag kunne komme til diskussion på et uformelt rådsmøde i april og dermed næppe kom til egentlig behandling under det danske EU-formandskab.
Hun afviste samtidig kommentere forslagene, fordi det ville være uforenligt med Danmarks rolle som formandsland og med henvisning til, at man ikke kendte ordlyden.

(…)

Læs hele artiklen hos Fagbevægelsen mod Unionen – klik her!

Back To Top