fbpx Skip to content

Lækket dokument: Afskaffer påskeferien for at dække EU-sjusk

Et lækket dokument viser skræmmende nyt fra regeringen!
Stock-Foto ID: 2009207381

Fejludbetalinger og forsvundne midler når nye højder i EU, og et lækket dokument kan nu afsløre, at SVM-regeringen med Mette Frederiksen i spidsen peger på at afskaffe påskehelligdagene for at hjælpe med at kompensere for EU’s økonomiske sjusk.

Ditte Marie Gyldenberg
Generalsekretær, Folkebevægelsen mod EU
01/04/2023

Svimlende beløb er væk

Intet mindre end 40,5 milliarder kroner er enten blevet fejludbetalt eller helt forsvundet fra EU-systemet i regnskabsåret 2021.

Sammenlignet med regnskabsåret 2020, hvor økonomisk sjusk udgjorde omkring 35 milliarder kroner af EU’s samlede udgifter, er der altså tale om en stigning på 5,5 milliarder kroner. Penge, der er betalt af medlemslandenes skatteborgere som en del af omkostningerne ved EU-medlemskabet.

Lækket dokument

Folkebevægelsen mod EU er kommet i besiddelse af et lækket dokument, der afslører den danske regerings planer om at afskaffe påskeferien og de dertilhørende helligdage for at kunne bidrage til at dække de 40,5 milliarder kroner, der er sjusket for i EU-systemet.

I dokumentet, der er stemplet som ”fortroligt”, står der blandt andet, at ”[…] afskaffelsen af Store Bededag giver anledning til afskaffelse af endnu flere helligdage, og en afskaffelse af påskehelligdagene vil uden tvivl kunne bidrage til at dække en væsentlig del af EU’s forsvundne midler og fejludbetalinger i regnskabsåret 2021.”

Folkebevægelsen mod EU har fået tilsendt det lækkede dokument fra en troværdig kilde, der ønsker at være anonym. Redaktionen er bekendt med vedkommendes identitet.

Rod i EU’s revision

Det er langtfra første gang, at der er rod i EU’s revision, men fejlene synes blot at blive flere år for år.
I en pressemeddelelse fra Den Europæiske Revisionsret d. 13. oktober 2022 konstateres flere fejl end året før.

I regnskabsåret 2021 udgjorde fejl omkring tre procent af det samlede budget, hvilket svarer til omtrent 40,5 milliarder kroner. I 2020 var udgjorde fejlene til sammenligning 2,7 procent, svarende til 35 milliarder kroner, af det samlede budget.

EU’s budget var i 2021 på 181,5 milliarder euro, hvilket svarer til 1.270,5 milliarder kroner.

Intet mindre end 40,5 milliarder kroner er enten blevet fejludbetalt eller helt forsvundet fra EU-systemet i regnskabsåret 2021.

Danmark skal i 2022 betale cirka 23 milliarder kroner for vores EU-medlemskab. Sammenlignet med 2019, hvor Danmark betalte 20,4 milliarder kroner, er der sket en væsentlig stigning.

Du skal betale for EU’s sjusk

Bliver regeringens planer om at afskaffe påskehelligdagene for at dække en del af EU’s økonomiske sjusk, bliver det altså de danske arbejdstagere, der kommer til at punge ud.

Hos Folkebevægelsen mod EU mener vi, at det er både urimeligt og uacceptabelt, at hårdtarbejdende danskere skal betale for EU’s sjusk.

Hvis Danmark forlader EU, kan vi med fordel bruge de penge, vi årligt betaler for vores EU-medlemskab, til at bevare Store Bededag. På den måde bevarer vi både helligdage og suverænitet.

Back To Top