fbpx Skip to content

Landsmøde: Støt det kurdiske folks ret til selvbestemmelse

Ved åbningen af Folkebevægelsen mod EU’s landsmøde i Aarhus udtaler Folkebevægelsens landsledelse, at EU øjeblikkeligt må stoppe det tætte samarbejde med den tyrkiske regering. EU giver hvert år tilskud i mia.-klassen til Tyrkiet, ligesom Tyrkiet har en særlig før-tiltrædelsespartnerskabs-aftale med EU, der giver dem udvidede fordele.

Folkebevægelsen mod EU kæmper for folkenes ret til selvbestemmelse. Vi er en bevægelse med et internationalt udsyn, og derfor støtter vi hvor som helst i verden folk, der kæmper for selvbestemmelse, overholdelse af menneskerettighederne og demokrati – og som kæmper mod undertrykkelse og diktatur.

I solidaritet med det kurdiske folk:

– støtter vi kurdernes ret for selvbestemmelse i Tyrkiet, Syrien, Irak og Iran samt deres modstand mod ISIS”˜ etniske udrensning i Syrien og Irak;

– fordømmer vi Tyrkiet for at modarbejde kurdernes kamp mod ISIS.

– opfordrer vi den danske regering til at udtræde af EU’s terrorliste, da denne ofte forhindrer fredelige løsninger, hvilket vi f.eks. har set ved terror-stemplingen af den kurdiske organisation PKK.

– fordømmer vi EU for ikke øjeblikkeligt at suspendere samarbejdet med den tyrkiske regering. Danmark må slå fast, at EU ikke kan have et så tæt samarbejde med en regering, som støtter ISIS og modarbejder kurdernes ret til selvstyre. Dette skal stå helt klart under mødet i EU’s optagelseskomite den 31. oktober og på EU-topmødet i december, hvor Tyrkiets optagelsesproces skal diskuteres.

Yderligere informationer
Rina Ronja Kari, MEP: 0045 2670 1816

Back To Top